به روایت عطف؛
به گزارش خبرگزاری تسنیم، زائر ایرانی، سفیر ایرانِ عزیز در سرزمین وحی است، پس در کنار انجام یک حج زیبا و مقبول، باید مراقب رفتار خود در هنگام زیارت و بازار و خرید و رفتوآمد و معاشرت با سایر زائران نیز باشد، تا هم برای خود جلبِ احترام کند و هم برای کشورمان.
با رعایت نکاتی ساده در حج میتوان به عنوان یک زائر هم جلبِ احترام کرد، هم الگویی برای سایر مسلمانان و زائران شد و هم به عنوان سفیر و نماینده ایران عزیز، موجب خوشنامی کشورمان شد.
بخشی از این نکات که رعایت آنها کار سختی هم نیست، مربوط به امور خرید در بازارهای مکه و مدینه است که در نشریه زائرِامور حج و زیارت آمده است.
ـ خرید از بازارهای مکه یا مدینه به خودیِ خود اشکالی ندارد. حتی خرید برخی از سوغاتیهای ارزانقیمت به عنوان یادگاری از این سفر مقدس و جهت تیمن و تبرک کار پسندیدهای است، اما این کار به قصد تجارت و سود بردن هرگز صحیح نیست. بهویژه خرید اجناس خارجی بیشتر باعث صدمه خوردن به تولیدات داخلی کشورهای مسلمان میشود و سود اینگونه خریدها نیز به جیب کشورهای صنعتی مانند ژاپن، کره، چین، آلمان، ایتالیا، آمریکا، فرانسه و… میرود.
ـ مشاهده میشود برخی از زائران همراه خود اجناسی از ایران مانند اقلام و خوراکیها جهت فروش آوردهاند و با صورت زنندهای به فروش آنها به مغازهداران یا خریداران دیگر اقدام میکنند. این کار در شأن حاجی و زائر ایرانی نیست. فراموش نکنید که شما قصد ثواب آخرت کردهاید، نه ثواب تجارت، شما حاجی هستید، نه تاجر. با خدا وارد معامله شوید، نه کدخدا.
ـ چانه زدنهای مُصرانه به هنگام خرید شما را در چشم ناظران کوچک میکند.
ـ در نظر داشته باشید که حمل بارهای سنگین و حجیم به هنگام ادای نماز جماعت صورت خوشی ندارد. مگر در قرآن نخواندهاید که رها کردن نماز و رفتن به سوی بازار و خرید و فروش، چقدر از دیدگاه خداوند نکوهیده است. (رِجَالٌ لَا تُلْهِیهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَیْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ …/ مردانی که تجارت و داد و ستد آنان را از یاد خدا و برپا داشتن نماز و پرداخت زکات باز نمی دارد…)
هیچ منظرهای در شهر پیغمبر (ص) یا مکه مکرمه زشتتر از این نیست که میبینیم در حالی که بانگ اذان بلند شده و حاجیان کشورهای دیگر به سمت حرم در حرکت هستند، گروهی از حاجیان ایرانی با دست پُر بستههای سنگین کالا را به سمت هتلهای خود میکشند.
انتهای پیام/