به روایت عطف؛
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، اخیراً گزارشهای مکرری از افزایش قابل توجه آمار خودکشی در میان نظامیان صهیونیست به ویژه نظامیانی که در جنگ غزه شرکت کردهاند، منتشر شده و ارتش اسرائیل علی رغم درخواستهای رسانهها، از ارائه هرگونه اطلاعات جامع در مورد ابعاد خودکشیِ نیروهای خود و علل آن اجتناب میکند.
واقعیت تلخ جامعه اسرائیل که صهیونیستها پنهان میکنند
قبل از بررسی دادهها و شواهد مربوط به افزایش خودکشی در میان نظامیان صهیونیست، باید به واقعیت مهمی که به شدت جامعه صهیونیستی را تحت تاثیر قرار داده است نگاه کنیم: یعنی جنگ.
در این زمینه بن کاسپت، تحلیلگر معروف صهیونیست در مقالهای در روزنامه عبری معاریو، وضعیت کنونی اسرائیل را توضیح داده و تاکید کرد: نتایج به شکل روشن پیش روی ماست؛ ویرانی، خرابی، هزاران قبر کشف نشده، دهها هزار زخمی، خانوادههای از هم پاشیده، اقتصاد ورشکسته و جامعهای تکه تکه شده. اما انگار اینها کافی نیست و حتی با وجود اینکه نظامیان اسرائیلی با سرعت نگران کنندهای کشته میشوند و چهار نفر طی دو هفته گذشته خودکشی کردهاند و حتی با وجود اینکه میزان بازگشت اسرائیلیها 50 درصد کاهش یافته و موج مهاجرت اسرائیلیها به خارج به ویژه متخصصان و افرادی که در مشاغل ضروری هستند افزایش پیدا کرده است، اما هیچ اقدامی برای رسیدگی به این وضعیت انجام نمیشود.
چند روز قبل وب سایت عبری «زمان اسرائیل» گزارشی در مورد تاثیرگذارترین عوامل در تعیین نتیجه انتخابات آینده رژیم صهیونیستی منتشر کرد که نشان میدهد جنگ غزه از همه تاثیرگذارتر بوده است.
یک نظرسنجی انجام شده توسط روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت نشان داد که علی رغم اصرار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و متحدانش برای تبلیغ شعار «پیروزی مطلق»، اما وضعیت جامعه اسرائیل به شکل دیگری است:
-82 درصد اسرائیلیها نگران وضعیت عمومی هستند.
-84 درصد اسرائیلیها نگران وضعیت امنیتی هستند.
-25درصد اسرائیلیها قصد مهاجرت بیبازگشت دارند.
-40 درصد اسرائیلیها نگران مهاجرت نزدیکانشان هستند.
-60 درصد اسرائیلیها از اختلال در سلامت روان رنج میبرند.
-60 درصد اسرائیلیها احساس عدم امنیت دارند.
-27 درصد اسرائیلیها به خودکشی فکر میکنند.
گزارشهای منابع صهیونیستی نشان میدهد که دست کم 100 هزار نفر به بخش توانبخشی ارتش درخواست دریافت کمکهای روانی دادهاند و با این حال ارتش اسرائیل رسماً اعلام کرده که وضعیت 60 هزار نفر را زیر نظر دارد.
پشت پرده گسترش پدیده خودکشی در ارتش اسرائیل
ایتمار گراف، معاون مدیر کل و رئیس بخش برنامهریزی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به مسئله خودکشی در ارتش این رژیم پرداخته و اعلام کرد: ما در زمینه خودکشی راهکارهایی ارائه دادهایم و تیمهایی از روان درمانگران را برای نظارت بر پروندههای نظامیان تشکیل دادهایم، اما متاسفانه موارد قابل توجهی از خودکشی در میان نیروهای اسرائیلی وجود دارد و شاهد افزایش این پدیده هستیم و هر یک مورد خودکشی، شکستی برای ماست.
در 18 جولای جاری، آوی اشکنازی، خبرنگار نظامی روزنامه عبری معاریو گزارشی در مورد چگونگی برخورد ارتش رژیم صهیونیستی با پدیده خودکشی در صفوف خود منتشر کرده و نوشت: یک نظامی دیگر اسرائیلی به دلیل آشفتگی وضعیت روحی و روانی ناشی از حضور طولانی مدت در جنگ غزه اقدام به خودکشی کرد و این اتفاق در شرایطی رخ داد که فرماندهاش جلوی او ایستاده بود و این نظامی جلوی فرمانده خود لوله تفنگ را در دهانش گذاشت. سپس یک گروهبان متوجه ماجرا شد و به سرعت مداخله کرد و سلاح را از دست او گرفت، اما وضعیت روانی این نظامی همچنان رو به وخامت میرفت و او دوباره اقدام به خودکشی کرد.
این تحلیلگر صهیونیست ادامه داد: نظامی مذکور اسرائیلی همچنان در وضعیت روانی بسیار بدی به سر میبرد و فرمانده اش تصمیم گرفت فورا او را مرخص کند و به دنبال آن بحران روانی سایر نظامیان اسرائیلی یکی پس از دیگری مشخص شد.
بحران روانی عمیق نظامیان صهیونیست در جنگ غزه
وب سایت عبری والا هم مجموعهای از موارد خودکشی در میان ارتش و جامعه صهیونیستی را مورد بررسی قرار داده و اعلام کرد: خودکشی در ارتش اسرائیل به شکل نگران کنندهای در حال افزایش است؛ به طوری که 17 نظامی در سال 2023 خودکشی کردند و 21 نظامی در سال 2024 و از آغاز سال 2025 تاکنون هم 16 نظامی خودکشی کردند که جدیدترین آنها در این هفته بود؛ جایی که یک نظامی در جریان تمرین آموزشی خود اقدام به خودکشی کرد.
پروفسور ایال فروچر، رئیس سابق بخش سلامت روان ارتش رژیم صهیونیستی نسبت به نادیده گرفتن وضعیت اسفناک فعلی هشدار داده و گفت: نیروهای ذخیره خودشان را در معرض خطرات زیادی از جمله نابودی شغل و فروپاشی زندگی خانوادگی، احساس جدایی و تجربیات آسیبزای ناشی از جنگ میبینند. ناداو ورش، نظامی اسرائیلی که در جنگ زخمی شده است میگوید: پیش از این امکان پیشگیری از خودکشی در ارتش وجود داشت و نظامیان با مراکز توانبخشی تماس گرفته و درخواست کمک میکردند اما متاسفانه سیستم بسیار کند عمل میکند و وضعیت نظامیان را نادیده میگیرد. بنابراین حتی آن دسته از نظامیانی که خودشان تمایل به دریافت خدمات درمانی دارند، حمایت کامل دریافت نمیکند.
رونا اکرمن، روانشناس اسرائیلی میگوید که جنگ زخمهای قابل مشاهدهای به جای میگذارد و آسیبهای روانی تا مدت طولانی ادامه دارند؛ به ویژه در میان نیروهای ارتش، زیرا آنها مجبورند خودشان را قوی نشان دهند و بنابراین تشخیص ضعفی که در روح و روان آنها به وجود آمده، بسیار دشوار است؛ تا جایی که به مرحله آسیب به خود میرسد و تعدادی از این نظامیان دست به خودکشی میزنند.
در همین حال وب سایت عبری والا گزارش داد که تنها در ماه گذشته خط تلفن کمکهای روانشناختی اسرائیل بیش از 6000 تماس از نیروهای ارتش دریافت کرده است و اطلاعات نشان میدهد که حدود 28 درصد تماسها مربوط به پریشانی روانی شدید، 20 درصد مربوط به اضطراب و تروما و 32 درصد احساس تنهایی شدید بوده و 10 درصد از نظامیان هم از مشکلات در روابط اجتماعی خود خبر دادهاند.
پروفسور هاگای هرمس، روانپزشک و بنیانگذار انجمن موسوم به «برای زندگی» میگوید که آمار ارائه شده از خودکشی در ارتش اسرائیل تنها نوک کوه یخ است و سالانه بین 500 تا 700 نفر خودکشی میکنند که آمار آنها از چشم رسانهها دور میماند. خودکشی نیروهای ارتش بسیار مرا آزار میدهد؛ زیرا پسر خودم در دوره سربازی خودکشی کرد و من معتقدم که یکی از راهکارهای اصلی برای پیشگیری از خودکشی، ارائه اطلاعات دقیق است و باید دادههای درست در مورد ابعاد پدیده خودکشی در ارتش و جامعه اسرائیل منتشر شود.
خودکشی مکرر نظامیان صهیونیست
روز دوشنبه هفته گذشته اعلام شد که یک نظامی صهیونیست در یک پایگاه نظامی خودکشی کرده و این سومین نظامی اسرائیلی بود که طی یک هفته دست به خودکشی زد و جانش را از دست داد. چهارشنبه هفته گذشته هم یک نظامی صهیونیست دیگر در یکی از پایگاههای نظامی این رژیم خودکشی کرد و چند روز قبل هم دانیل ادری، دیگر نظامی صهیونیست بعد از ماهها رنج و اختلال روانی به زندگی خود پایان داد.
ارتش رژیم صهیونیستی بدون ارائه آمار دقیق اذعان میکند که روند نگران کنندهای در آمار خودکشی میان نیروهای اسرائیلی وجود دارد و روش مناسبی برای مقابله با این پدیده کشف نشده است.
وب سایت عبری موسوم به «شومریم» در این زمینه اعلام کرد: اطلاعات نشان میدهد بیشتر نظامیانی که در طول سال گذشته خودکشی کردهاند از نیروهای ذخیره بودند و این در حالی است که ارتش ادعا میکند با توجه به اینکه تعداد نیروهای ذخیرهای که از زمان شروع جنگ به خدمت فراخوانده شدهاند، تقریباً دو برابر بوده، این آمار خودکشی در میان آنها زیاد نیست. پروفسور یوسی لوی بلاز، رئیس مرکز تحقیقات خودکشی در دانشگاه روپین در این زمینه هشدار داد، با توجه به آمار خودکشی در ارتش اسرائیل موج بزرگی از خودکشی در میان نیروهای ارتش در راه است.
بر اساس این گزارش، رئیس مرکز تحقیقات خودکشی در دانشگاه روپین تاکید کرد: بعد از 7 اکتبر 2023 نظامیان اسرائیلی دچار بحرانهای سختی شدند و متوجه گشتند که یک دشمن خارجی بزرگتر وجود دارد. نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل در طول این جنگ بسیار آسیبپذیر شدهاند و همچنان با اختلال اضطراب بعد از سانحه دست و پنجه نرم میکنند و ما در دوره کنونی و حتی بعد از جنگ شاهد موج بزرگی از خودکشی میان آنها خواهیم بود؛ زیرا نمیتوانند پیامدهای اتفاقاتی که در طول جنگ برایشان رخ داده است را تحمل کنند.
انتهای پیام/