به روایت عطف؛
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا بار دیگر شروع به صحبت در خصوص لزوم ادامه حمایت از کییف کرده اند، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه مریکا به این واقعیت اعتراف کرده که زرادخانههای تسلیحاتی کشورهای اروپایی در بحبوحه حمایت از اوکراین کاهش قابل توجهی یافته و احیای گسترده توان بالقوه دفاعی ناتو ضروری است.
روبیو در مقالهای برای مجله سیاسی “یو.اس.ای تودی”، تاکید کرد: «کاهش ذخایر ناچیز تسلیحاتی اروپا برای ارائه کمک نظامی به اوکراین، دههها صرفهجویی متحدان پایان داده است.»
وزیر امور خارجه آمریکا این نکته را یادآور شد که رئیس جمهور دونالد ترامپ پیش از این از کشورهای عضو ناتو که 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف دفاع میکردند، ابراز نارضایتی کرده بود. به عقیده او، اکثر کشورهای ناتو “تقریباً هیچ چیزی” در این زمینه سرمایهگذاری نمیکنند، بنابراین باید پتانسیل دفاعی خود را افزایش دهند. روبیو تأکید کرد که در شرایط فعلی، ناتو باید قابلیتهای نادیده گرفته شده قبلی مربوط به تسلیحات استراتژیک، دفاع هوایی، توپخانه و فرماندهی و کنترل را احیا کند.
وزیر خارجه آمریکا یادآور شد، در نتیجه تصمیم توافقشده برای رساندن هزینههای نظامی کشورهای عضو ناتو به 5 درصد از تولید ناخالص داخلیشان، ایالات متحده تنها کشوری است که ظرفیت صنعتی آن قادر به تأمین کامل نیازهای دفاعی اروپا است.
فلوریان فیلیپو، رهبر حزب میهنپرستان فرانسه پیشتر گفت که فرانسه با «نوشتن چک» برای اوکراین، خزانه خود را نابود کرده است. او تأکید کرد که اروپا باید تأمین تسلیحاتی کییف را متوقف کند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و دویست و سی و سومین (1233) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ارسال تسلیحات آمریکایی به اوکراین از سر گرفته شد
خبرگزاریهای آسوشیتدپرس و رویترز به نقل از منابع خبری خود گزارش دادهاند که ایالات متحده ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را از سر گرفته است.
به نوشته آسوشیتدپرس، گلولههای توپخانه 155 میلیمتری و موشکهای با دقت بالای GMLRS در حال حاضر به اوکراین منتقل میشوند. پیش از این، رسانههای غربی گزارش داده بودند که این سلاحها در انبارهایی در لهستان هستند. مشخص نیست که این محموله دقیقاً چه زمانی به اوکراین ارسال شده است.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از دو مقام آمریکایی نیز از انتقال این سلاحها به کییف خبر میدهد. با این حال، هیچ اطلاعاتی در مورد «تعداد سلاحهای ارسال شده و اینکه آیا تحویل به طور کامل انجام شده یا نه» وجود ندارد. رویترز یادآور شده: «همچنین مشخص نیست که آیا تحویل جدید نشاندهنده تغییر در سیاست دولت ترامپ در این باره است یا خیر.»
آسوشیتدپرس گزارش میدهد که «به گفته سه مقام آشنا با این وضعیت»، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، «به طور خصوصی از اقدامات مقامات پنتاگون به دلیل اعلام توقف» در تحویل سلاح به اوکراین ابراز نارضایتی کرده و یادآور شده که این اقدام به درستی بین پنتاگون و کاخ سفید هماهنگ نشده بود.
ترامپ، سامانه پاتریوت درخواستی اوکراین را «گران و کمیاب» خواند
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که سامانه دفاع ضد موشکی پاتریوت، تجهیزاتی بسیار گران قیمت و کمیاب است و تصمیم در مورد تحویل آن به اوکراین پس از بررسی دقیق این درخواست گرفته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اوکراین درخواست تحویل سامانه پاتریوت کرده، گفت: «موضوع ارسال یک سامانه اضافی از سیستم دفاع هوایی پاتریوت آمریکا به اوکراین به درخواست کییف با دقت بررسی خواهد شد، زیرا این سامانه بسیار گران و بسیار کمیاب است. »
ترامپ یادآور شد که زیرا تعداد قابل توجهی از آنها قبلاً به اوکراین ارسال شدهاند. رئیس جمهور آمریکا همچنین افزود که از صرف مبالغ قابل توجه برای حمایت نظامی از اوکراین راضی نیست و این وضعیت را «بسیار غمانگیز» خواند.
وزارت دفاع روسیه گزارش داده که چهارشنبه شب، نیروهای مسلح روسیه با استفاده از موشکهای مافوق صوت “خنجر” و پهپادهای تهاجمی، حملهای گروهی را به زیرساختهای فرودگاههای نظامی در اوکراین انجام داده و تجهیزات نظامی زیادی را منهدم کردند.
زلنسکی از نماینده ویژه ترامپ درخواست تسلیحات جدید کرد
در جریان مذاکرات انجام شده در رم، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، بار دیگر بر لزوم تأمین تسلیحات آمریکایی و تقویت سیستمهای پدافند هوایی تأکید کرد. در طول این مذاکرات، زلنسکی از کیت کلاگ، نماینده ویژه ترامپ، درخواست تسلیحات جدید و سامانههای پدافند هوایی کرد.
زلنسکی در کانال تلگرام خود اعلام کرد که در این دیدار مسائل مربوط به تأمین تسلیحات، تقویت پدافند هوایی، خرید تسلیحات آمریکایی و همچنین امکان سازماندهی تولید مشترک دفاعی در اوکراین مورد بحث قرار گرفته است.
پیش از این، نیویورک تایمز گزارش داده بود که ایالات متحده تعدادی از تأمین تسلیحات به کییف، از جمله موشکهای پاتریوت، مهمات با دقت بالای GMLRS، موشکهای هدایتشونده هلفایر و سیستمهای موشکی قابل حمل توسط نفر استینگر را به حالت تعلیق درآورده است. در پاسخ به این گزارشها، وزارت امور خارجه اوکراین جان گینکل، کاردار سفارت ایالات متحده در کییف را احضار کرد و خود زلنسکی نیز از این مسئله شکایت کرد که اروپا نمیتواند به طور کامل جایگزین تأمین تسلیحاتی از سوی آمریکا شود.
گروسی انصراف اوکراین از سلاحهای هستهای را کلید موجودیت آن خواند
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA)، در مصاحبهای با روزنامه لهستانی “Rzeczpospolita”، اعلام کرد که اگر اوکراین در دهه 1990 از سلاحهای هستهای خود صرف نظر نمیکرد، نمیتوانست به عنوان یک کشور مستقل وجود داشته باشد.
این نشریه یادآوری کرد که در سال 1991، پس از کسب استقلال، اوکراین سومین زرادخانه هستهای بزرگ جهان را داشت که بعداً به روسیه منتقل شد. در آن زمان، فدراسیون روسیه و ایالات متحده قبلاً توافقی را امضا کرده بودند که طبق آن قرار بود زرادخانه هستهای شوروی به روسیه منتقل شود.
گروسی در اظهار نظر در این رابطه، یادآور شد: «در آن زمان اگر اوکراین اینن موضوع را به رسمیت نمیشناخت و از سلاحهای هستهای صرف نظر نمیکرد، نمیتوانست به عنوان یک کشور وجود داشته باشد.جامعه بینالمللی اجازه این کار را نمیداد.»
وی افزود: «کییف کنترل عملیاتی بر سلاحهای هستهای که در مسکو قرار داشت را در اختیار نداشت. علاوه بر این، اوکراین میتوانست عناصر هستهای مورد نیاز برای این سلاحها را بدزدد، اما همچنان نمیتوانست از آنها برای اهداف جنگی استفاده کند.»
اوربان: اتحادیه اروپا بهخاطر اوکراین در شرایط دشواری قرار دارد
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان معتقد است که اتحادیه اروپا و مقامات کییف در نهایت باید شکست خود را در درگیری اوکراین در مقابل روسیه بپذیرند.
به گفته اوربان، مواضع آلمانها اکنون این است که “بهترین دفاع، حمله است”. به همین دلیل، برلین به طور فعال به اوکراینیها کمک میکند.
این سیاستمدار گفت: “لحظهای تلخ فرا رسیده که رهبران اروپایی، به استثنای ما و مقامات اسلواکی، باید دیگر به این واقعیت اعتراف کنند که از استراتژی اشتباهی پیروی کردهاند و بنابراین شکست خوردهاند. اکنون مشخص شده که اتحادیه اروپا از قبل بازنده است.”
علاوه بر این، اوربان تأکید کرد که درگیری نظامی در اوکراین فقط از طریق دیپلماسی قابل حل است.
مرتس امکان حل و فصل دیپلماتیک مناقشه اوکراین را رد کرد
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که امکان حل و فصل مناقشه در اوکراین از طریق دیپلماتیک دیگر امکانپذیر نخواهد بود.
صدراعظم در جلسهای در بوندستاگ گفت: “خانمها و آقایان، ما به کمک به اوکراین ادامه خواهیم داد، حتی با وجود مقاومت چپها و راستهای طرفدار روسیه در پارلمان. ما به این حمایت ادامه خواهیم داد. و میخواهم حتی واضحتر به شما بگویم: ابزارهای دیپلماتیک برای حل و فصل مناقشه در اوکراین دیگر به پایان رسیده است.”
صدراعظم آلمان همچنین تأکید کرد که برای همکاری بینالمللی و اروپایی برای مبارزه با روسیه تلاش میکند.
این در حالی است که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، چند روز قبل بر آمادگی مسکو برای حل و فصل دیپلماتیک مناقشه اوکراین تأکید کرد. به گفته وی، البته این مسئله باید بر اساس یک صلح پایدار باشد، نه با برقراری آتشبس که اوکراین از آن برای تجدید توان نظامی خود استفاده کند.
سناتور روس: آلمان به نفع جنگ تصمیم گرفته است
کنستانتین کاساچف، نایب رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه یادآور شده است که آلمان کنونی، به رهبری صدراعظم فریدریش مرتس، با بیان اینکه “ابزارهای دیپلماتیک در اوکراین به پایان رسیدهاند”، در واقع رای خود را به نفع ادامه جنگ داده است.
پیش از این، مرتس با ادعای اینکه گویا ابزارهای دیپلماتیک به پایان رسیدهاند، گفته بود که آبمان به کمکهای نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد.
این سناتور روس افزود: «بدین ترتیب قدرت کلیدی در اتحادیه اروپا سرانجام تصمیم به جنگ گرفته است. از این گذشته، وقتی دیپلماسی “تمام شده” تلقی میشود، این به منزله آمادگی مستقیم برای جنگ است. اکنون – اروپا (باز هم به رهبری آلمان) در حال آماده شدن برای جنگ با روسیه است.
کاساچوف یادآور شد: «آنچه رهبران اروپایی امروز بیش از همه از آن میترسند این نیست که روسیه در سه تا پنج سال آینده حمله کند. بلکه آنها نگران این هستند که حمله نکند. زیرا در غیر این صورت، تمام دروغهایی که برای شهروندان کشورهای اروپایی بسیار عزیز است و سالهاست به آنها «خورانده» شده، آشکار خواهد شد.»
نایب رئیس شورای فدراسیون معتقد است که سیاستمداران اروپایی نمیتوانند «عدم تجاوز» علیه روسیه را تحمل کنند، بنابراین تحریکات از سوی کشورهای حوزه بالتیک، منطقه قفقاز جنوبی «یا جای دیگری» افزایش خواهد یافت.
ابراز شگفتی زاخارووا از اظهارات روته درباره همکاری بین روسیه و چین
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه یادآور شد که سخنان مارک روته، دبیرکل ناتو، در خصوص اقدامات ظاهراً هماهنگ روسیه و چین علیه غرب، این مسئله را به ذهن میآورد که آیا او دارای عقل سلیم است
پیش از این، روته در مصاحبهای با “نیویورک تایمز” گفته بود که نگران همکاری بین مسکو و پکن علیه غرب است. به گفته وی، چین ظاهراً میتواند “به تایوان حمله کند” و روسیه میتواند به ناتو حمله کند. روته هیچ مدرکی برای این ادعای خود ارائه نکرد.
زاخارووا گفت: «ادعای ساختگی روته، دبیرکل ناتو، مبنی بر اینکه شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین، ظاهراً قبل از هرگونه حملهای به تایوان، ابتدا با رئیس جمهور روسیه تماس خواهد گرفت، ما را به شدت گیج و خشمگین کرده و سوال بزرگی در مورد سلامت روانی روته ایجاد میکند.»
اشاره به پیشروی موفقیتآمیز ارتش روسیه در منطقه عملیاتی
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه هر روز با موفقیت در حال پیشروی در منطقه عملیات ویژه نظامی هستند و اوکراین مجبور است واقعیتهای جدیدی را بپذیرد.
پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «نیروهای مسلح در حال پیشروی هستند. آنها در حال ایجاد مناطق حائل مناسب برای تضمین امنیت مناطق ما هستند. این اقدام ارتش تا جایی که لازم باشد، ادامه خواهد داشت.»
وزارت دفاع روسیه تقریباً به طور روزانه گزارش میدهد که نیروهای نظامی این کشور مناطق مسکونی مختلفی را در طول خطوط تماس جبهه نبرد تحت کنترل خویش درآوردهاند.
انتهای پیام/