به روایت عطف؛

علی اصغر عباسی، معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: در ایام جنگ 12 روزه، در کنار پای کار بودن کارکنان صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و تلاش شبانه‌روزی آنها، یک همدلی و انسجام خوبی بین مردم وجود داشت، به‌طوری که بحث عرضه رایگان سوخت سی‌ان‌جی به صورت یک پویش مردمی و یک حرکت خودجوش آغاز شد.

وی افزود: در این ایام، تعداد جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی که سوخت رایگان توزیع می‌کردند به 600 باب رسید و این اقدام منجر به افزایش 2 میلیون مترمکعبی مصرف روزانه سی‌ان‌جی کشور به طور میانگین شد.

* رشد مصرف دو میلیون مترمکعبی سی‌ان‌جی با طرح توزیع رایگان

عباسی با بیان اینکه “عرضه رایگان سی‌ان‌جی همچنان از سوی این تعداد جایگاه ادامه دارد”، گفت: متوسط مصرف روزانه سی‌ان جی به دلیل اختلاف قیمت کم آن نسبت به سایر سوخت‌ها رفته رفته در طی سال‌های اخیر کاهش یافته بود؛ این رقم که در سال 1403 بالغ بر 19 میلیون مترمکعب در روز بود، در اردیبهشت‌ماه امسال به 17 میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته بود، اما در این ایام، این حرکت خودجوش موجب افزایش متوسط 2 میلیون مترمکعبی تقاضای سی ان جی شد، البته باید متوسط مصرف روزانه ماه‌های خرداد و تیرماه را پس از بررسی‌ها استخراج کرد و آن زمان در خصوص تقاضای سی ان جی، رشد یا کاهش آن در این دوماه صحبت کرد.

وی ادامه داد: سوخت سی ان جی به عنوان یک سوخت مناسب جایگزین در سبد سوخت بخش حمل و نقل کشور مطرح است و هر میزان در تقاضای آن با رشد مواجه شویم، به همان میزان از مصرف بنزین کاسته خواهد شد.

* بارگیری همزمان سوخت درکنار مهار آتش

معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به رشد قابل توجه تقاضای بنزین در ایام جنگ 12 روزه گفت: در روز نخست جنگ، 200 میلیون لیتر بنزین در سطح کشور توزیع شد که این میزان توزیع سوخت از طریق چندین هزار تانکر جاده‌پیما صورت پذیرفته است؛ کار بزرگی که موفقیت آمیز بودن آن، برگ زرینی در کارنامه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است.

عباسی با اشاره به حوادث انبار ری و انبار شهران در روزهای جنگ 12 روزه گفت: در انبارهای نفت، با توجه به اینکه همواره احتمال بروز حادثه، آتش سوزی یا نشت فرآورده وجود دارد، تیم‌های عملیاتی آماده به‌کار، حضوری مستمر دارند و این آمادگی برای هر حادثه‌ای از قبل وجود داشته، در روز حادثه چه در انبار ری و چه در انبار شهران، وضعیت کم‌نظیری حاکم شد، به طوری که در یک طرف یک مخزن در حال سوختن بود، ولی از طرف دیگر در همان انبارها، بارگیری و سوخت‌رسانی در حال انجام بود و به‌خاطر اینکه یک زمانی رانندگان دچار تردید از شرایط ایمن در بارگیری نشوند، خود مدیران نیز در محل حضور داشتند و حضور مدیران اطمینان بخش کارکنان و رانندگان تانکرها بود.

* فعال شدن 42 ماشین سوخت‌رسانی سیار در تهران

وی افزود: همواره در سطح شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای هر نوع اتفاقی آمادگی داریم، اکنون نیز برای رخدادهای آینده، سناریوهای متعددی طراحی شده و برای هر سناریو متناسب با هر شرایطی، برنامه‌های تدوین شده و آماده به اجرا داریم.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی یکی از راهکاهای مدیریتی برای کاهش صف‌های سوخت‌گیری را استفاده از ظرفیت ماشین‌های سوخت‌رسانی سیار دانست و گفت: در این ایام، در شهر تهران از 42 ماشین سوخت‌رسانی سیار و از 3 جایگاه سیار سوخت‌رسانی استفاده شد که تأثیر خوبی در کاهش صف‌های سوخت‌گیری داشت.

* اعلام آمادگی برای توسعه سوخت‌رسانی سیار توسط شرکت‌های خصوصی

وی ادامه داد: در ابتدا برای سوخت‌گیری مستمر و سریع مراکز درمانی و امدادی، از ماشین‌های سیار سوخت‌رسانی استفاده شد و در ادامه، تعداد این ماشین‌های سوخت‌رسانی سیار، در سطح شهر تهران افزایش یافت و یک ماشین سوخت‌رسانی سیار هم به جاده تهران – شمال ارسال شد.

عباسی خاطرنشان کرد: یک شرکت خصوصی جدید نیز برای توسعه ناوگان خودروهای سوخت‌رسانی سیار مراجعه کرده که در حال بررسی آن هستیم و این آمادگی در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی وجود دارد که شرکت‌های صاحب صلاحیت برای توسعه سوخت‌رسانی سیار، مراجعه و آغاز به فعالیت کنند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *