به روایت عطف؛

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست هم‌اندیشی کمیته‌ها و مواکب اربعین در مناطق سامرا و بلد، روز سه‌شنبه 24 تیرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، سردار امین شریعتی، فرمانده قرارگاه سامرا و بلد، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و جمعی از مسئولان کشوری، لشگری و فعالان مردمی در محل سازمان اوقاف برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در این نشست با اشاره به عمق معنوی زیارت اربعین اظهار داشت: اربعین برای ما معانی زیادی دارد که در ذهن‌ها بارگذاری شده است. باید تلاش کنیم تا به این حقیقت نزدیک‌تر شویم و زیارت را از عمق جان درک کنیم.

او با بیان اینکه حجم گسترده تردد زائران در ایام اربعین باید به چشم جهانیان رسانده شود، گفت: این اتفاق، نادرترین اجتماع جهان معاصر است؛ امام حسین (ع) مسیر را فراهم کرده و ما باید با تمام ظرفیت به آن پاسخ دهیم.

خاموشی با اشاره به امنیت مسیرهای زیارتی در عراق افزود: حضور ایرانیان در کربلا، کاظمین، سامرا و نجف، فرصتی مغتنم است که بخشی از آن مدیون تلاش نیروهای حشدالشعبی برای ایجاد امنیت است. از سوی دیگر، تعامل مثبت با مردم عراق، اگر به رونق اقتصادی برای آن‌ها منجر شود، ارتباطات مردمی را نیز تقویت خواهد کرد.

لزوم توسعه زیارت در سامرا

او با تأکید بر وحدت اسلامی ادامه داد: ما به برادران اهل سنت دست اخوت می‌دهیم؛ چراکه دشمن ما مشترک است. توسعه زیارت در سامرا و بلد آثار پربرکتی دارد و باید به جغرافیای عتبات توجه ویژه‌تری شود. مواکب فعال در سامرا حقیقتاً مشغول جهاد هستند و ما باید بر رونق این جهاد بیفزاییم.

رئیس سازمان اوقاف همچنین خواستار توجه بیشتر به مرز قصر شیرین شد و گفت: باید جریان تردد از این مسیر روان‌تر شود. ساماندهی آن، هم در امنیت زائران و هم در کاهش هزینه‌های سفر مؤثر است.

او با اشاره به شرایط سیاسی و منطقه‌ای امسال، اظهار داشت: امسال اربعین چهره‌ای ضدصهیونیستی و ضدآمریکایی دارد. باید ایثار، شهادت، وحدت ملی و رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی را به‌درستی تبیین کنیم و نشان دهیم که چگونه دشمنان به‌ویژه رژیم صهیونیستی را به زانو درآورده‌ایم.

 

 

خاموشی افزود: عکس شهدای مقاومت اخیر را با خود به موکب‌ها ببرید و برای زائران تبیین کنید که چرا دشمن با پیشرفت ایران مخالف است. باید این نکته را روشن کنیم که دشمنی آن‌ها ناشی از یک تقابل تمدنی است.

او در پایان تأکید کرد: جریان مقاومت 12روزه اخیر، یکی از محوری‌ترین دغدغه‌های زائران خواهد بود و مواکب باید بتوانند پاسخ‌گو باشند. ایران اسلامی امروز نماد عاشورا در دنیای معاصر است و مواکب علاوه بر خدمات رفاهی، مسئولیت‌های مهم فرهنگی بر عهده دارند. امیدواریم امسال مسیر زیارت برای زائران هموارتر و مؤثرتر از گذشته باشد.

اربعین، مانور جهانی ظهور است

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به نقش تمدن‌ساز راهپیمایی اربعین، این حرکت مردمی را مانوری برای ظهور امام عصر (عج) خواند و بر ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیت فرهنگی سامرا برای بصیرت‌افزایی تأکید کرد.

عادل با اشاره به فرهنگ عاشورا و نقش یاران وفادار امام حسین (ع) گفت: در روز عاشورا هر یک از اصحاب برای رفتن به میدان نبرد با حضرت وداع می‌کردند و امام، آیه “مِنَ المؤمنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهدوا اللهَ عَلَیه” را درباره آن‌ها تلاوت می‌فرمود. خوشا به حال آنان که ندا و جان‌فشانی‌شان را به حضرت سیدالشهدا تقدیم کردند. ما نیز امیدواریم قطره‌ای باشیم در دریای پرفیضی که امام حسین (ع) گشود و پرچمش را به صاحب اصلی‌اش، حضرت ولی‌عصر (عج)، خواهد سپرد.

او در ادامه با اشاره به شور گسترده مردمی در راهپیمایی اربعین افزود: اربعین امروز به جریانی بی‌نظیر تبدیل شده است که در هر روستا و شهری شور آن دیده می‌شود. چه‌بسا این شور، حتی از دهه اول محرم هم گسترده‌تر باشد. پیش‌بینی علما در مورد جهانی‌شدن این اجتماع، امروز به واقعیت تبدیل شده و می‌توان گفت این حرکت مانوری برای ظهور امام زمان (عج) است.

سخنگوی سازمان اوقاف همچنین با اشاره به جایگاه ویژه سامرا در آیین‌های اربعین گفت: سامرا، به عنوان زادگاه امام زمان (عج)، حال و هوایی خاص دارد. مگر می‌شود برای حضرت قدمی برداشت و بی‌پاسخ ماند؟

او با بیان خدمات سازمان اوقاف در مراسم اربعین امسال اظهار کرد: در کنار سایر نهادهای مردمی و دولتی، مفتخریم خدماتی در شأن زائران ارائه دهیم. امسال دو استان چهارمحال و بختیاری و گلستان نیز به جمع استان‌های فعال در سامرا پیوسته‌اند. پیش‌تر استان‌هایی مانند قم، مازندران، لرستان و کردستان نیز در این عرصه حضور داشتند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف تصریح کرد: سال گذشته با مجوز ریاست سازمان، اقداماتی در راستای خرید ملک در کشور عراق برای تجهیز حسینیه، آشپزخانه، نانوایی، یخ‌سازی و سایر امکانات انجام شد و امسال این زیرساخت‌ها تکمیل‌تر خواهد بود. همچنین برای رفع یکی از خلأهای اساسی در سامرا، یعنی نبود محل امانت‌داری برای کیف‌ها و کوله‌پشتی‌های زائران، برنامه‌ریزی لازم انجام شده است.

عادل در بخش پایانی سخنان خود با توجه به شرایط منطقه‌ای و تهدیدات دشمن صهیونیستی تأکید کرد: اربعین امسال باید با شعاری جدی‌تر همراه باشد؛ هیهات منا الذله نه‌فقط یک شعار بلکه مسیر روشن ماست. باید از این فرصت عظیم برای بصیرت‌افزایی و ارتقاء آگاهی مردم بهره‌برداری کنیم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *