نشست نخبگانی صلح و عدالت در اندیشه رهبرانقلاب برگزار شد

به روایت عطف؛

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم،  نشست نخبگانی «صلح و عدالت در اندیشه رهبر معظم انقلاب» به همت اندیشکده راهبرد تحول و مجمع جهانی صلح اسلامی با حضور جمعی از نخبگان و کارشناسان و جمعی از شبکه جوانان برگزار شد.

در این نشست، عامری، دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی، متکی، نماینده مجلس و وزیر سابق امورخارجه، اسحاقی، معاون آموزشی و پژوهشی موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و پاک‌آیین، عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی حضور داشتند و به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

توجه به شناخت دقیق و تبیین اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در خصوص موضوع صلح و عدالت با بیان مصادیق کلامی و عملی ایشان، نکته مشترک صحبت‌های سخنرانان بود که هر کدام از منظر متفاوتی به ساختار و ماهیت صلح عادلانه اشاره کردند.

در ابتدای این هم اندیشی نخبگانی که همراه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید بود. داود عامری، دبیر مجمع جهانی صلح اسلامی به عنوان میزبان جلسه، ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین و مهمانان به شرح الزام و اهمیت ایجاد گفتمان معیار در خصوص صلح و عدالت پرداخت و با مقدمه ساختن تقسیم بندی‌های جهانی در خصوص درک مفاهیم صلح به ذکر جملاتی از بیانات رهبرانقلاب با موضوع «صلح و عدالت» پرداخت.

اسحاقی به عنوان اولین سخنران جلسه، با پرداختن به مفاهیم بر ساخته از عدالت و صلح در جهان غرب و مفهوم مورد نظر انقلاب اسلامی از صلح و عدالت منظور جهان غرب از صلح و عدالت پایدار را تسلیم ساختن دیگران عنوان کرد که با خوی سلطه می‌خواهند از ابزار صلح استفاده کنند اما در اندیشه‌های رهبر انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی صلح و عدالت متلازم به هم و در تعامل با هم هستند که شئون هر کدام با ویژگی‌های خاص خود باید رعایت شود.

وی ضمن معرفی موضوع صلح و عدالت به عنوان یک موضوع میان‌رشته‌ای، عدالت را محور صلح پایدار دانست.

 اسحاقی صلح را در مقابل مفهوم تسلیم اعلام کرد و اشاره کرد که هر صلحی به معنای تسلیم شدن نیست. همچنین به زعم ایشان عدالت و صلح ملازم یکدیگرند و یکی پیامد دیگری نیست.

وی در رابطه با اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در خصوص صلح و عدالت سه موضوع  1- شناخت 2- گفتمان‌سازی 3- تحقق و اجرا را از مهمترین بخش‌های در این اندیشه‌ها اعلام کرد.

در ادامه منوچهر متکی با اشاره به نگاه استعمار گر غرب و ابزار سازی از موضوعات فطری انسانی مثل صلح و عدالت به بیان مصادیق عینی از سوء استفاده غربی‌ها از موضوع صلح و عدالت پرداخت  و مصداق بارز و اخیر آن تعرفه‌های ترامپ بر کشورهای دیگر به ویژه کشورهای فقیر و افریقایی دانست.

وی با اشاره به دو مولفه در مذاکرات قدرت و منطق، کارکرد این دو را متمایز و متفاوت از هم در نزد جمهوری اسلامی و جهان غرب بر شمرد و گفت: ادبیات امام(ره) توانست در جهان بین ظلم و عدالت شناخت ایجاد کند و رهبر انقلاب اسلامی با تکیه بر مفاهیم دینی و اسلامی و با پیروی از راه و طریق امام (ره) منطق در گفتگو و عدالت را پایه صلح می دانند.

محسن پاک‌آیین نیز با محور قرار دادن موضوع اقتصاد و تقابل‌های صورت گرفته اقتصاد آمریکا با جهان و با ایران یادآور شد: اقتصادی که مبتنی بر عدالت نباشد موجبات جنگ را فراهم می‌کند که با حضور جنگ صلح جایگاهی نمی‌تواند پیدا کند.

 پاک آئین با اشاره به اینکه تفکر جنگ تعرفه‌ای در جهان‌بینی مبتنی بر لیبرالیسم است و اصالت انسان و انسان محوری، محوری است که منجر به اصالت قدرت می‌شود این نوع نگرش و جهان‌بینی را نافی اخلاق دانست که نقطه مقابل صلح بر مبنای عدالت است.

عامری ضمن تاکید بر ادبیات معیار و اهمیت دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی در خصوص صلح و عدالت، منظر نگاه ایشان را مشخص و مترقی عنوان کرد و با اشاره به اینکه دیدگاههای رهبری نافه دیدگاههای امام(ره) نیست آنها را منطبق بر هم دانست.

 

وی افزود: این موضوع که صلح در همه ادیان دارای ابعاد تبینی مشخص است و بر اساس ادیان الهی می‌تواند ملتها را به آرامش برساند نگاه رهبری به صلح را بر اساس موازین دینی و انقلابی عنوان کرد که باید بیشتر روی دیدگاههای ایشان توجه شود و نرم‌سازی صورت بگیرد.

وی گفت: غرب در خصوص مفهوم صلح به نظریه‌پردازی و نرم‌سازی پرداخته و ما هم می‌توانیم بر پایه گفتمان صلح عادلانه صحبت کنیم؛ صلحی که مفهوم غنی‌تری دارد و اساسا صلح عادلانه می‌تواند صلح پایدار را فراهم کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *