به روایت عطف؛
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در یک نشست خبری با رسانهها اعلام کرد طی یکسال گذشته، حجم کلی تجارت افغانستان با کشورهای خارجی به حدود 13 میلیارد دلار رسیده است. به گفته او، صادرات کشور 1.8 میلیارد دلار و واردات 11.6 میلیارد دلار را شامل میشود.
وی همچنین افزود در این مدت، 43 کشور برای ترانزیت کالاهای خود به 21 کشور دیگر از مسیر افغانستان استفاده کردهاند و نزدیک به 8 میلیون تُن کالا از خاک افغانستان ترانزیت شده است.
وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان گفت که افغانستان اکنون با بیش از 100 کشور جهان روابط تجاری فعال دارد و این وزارتخانه در طول یک سال گذشته 27 نمایشگاه داخلی و 17 نمایشگاه منطقهای و بینالمللی را برای معرفی محصولات داخلی برگزار کرده است.
عزیزی همچنین از امضای 16 سند همکاری شامل تفاهمنامهها، نقشههای راه و یادداشتهای رسمی با کشورهای منطقهای در راستای توسعه تجارت خبر داد و گفت که این اسناد در سفرهای رسمی به کشورهایی چون روسیه، چین، ترکیه، قزاقستان، پاکستان و ایران نهایی شدهاند.
در بخش توسعه صادرات، وزارت تجارت طالبان نیز موفق شده است که تعرفه ترجیحی اتحادیه اقتصادی اوراسیا (یوریشیا) را برای کالاهای صادراتی افغانستان به دست آورد. این تعرفه شامل کشورهای روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و گرجستان میشود.
وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان همچنین اظهار داشت که چهار وابسته تجاری جدید در قزاقستان، چین، امارات و یک کشور دیگر تعیین شده است که به این ترتیب، تعداد وابستگان تجاری افغانستان به 10 تن در کشورهای منطقه و فرامنطقه رسیده است.
عزیزی گفت که با ایجاد مراکز صادراتی در شش منطقه افغانستان و طراحی لوگوی صادراتی این کشور، تلاشها برای حمایت از تاجران و تولیدکنندگان داخلی در مسیر شفافسازی، کنترل نرخ و بهبود کیفیت کالاها ادامه خواهد یافت.
پس از بازگشت طالبان به قدرت، افغانستان با بحران اقتصادی شدید، قطع کمکهای خارجی و انجماد داراییهای بینالمللی روبرو شد. در چنین شرایطی، حکومت کابل تلاش دارد با تقویت تجارت منطقهای، توسعه مسیرهای ترانزیتی و امضای توافقنامههای اقتصادی، بخشی از خلأ درآمدی را جبران کرده و ثبات نسبی اقتصادی ایجاد کند. گسترش روابط تجاری با بیش از 100 کشور، بخشی از این تلاشها محسوب میشود.
انتهای پیام/.