به روایت عطف؛
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بامداد امروز، دوشنبه، هشدار داد که واشنگتن برای کشورهایی که از سیاستهای “ضدآمریکایی” گروه بریکس حمایت کنند، 10 درصد تعرفه اعمال خواهد کرد.
او در شبکه اجتماعی “Truth Social” نوشت: «هر کشوری که از سیاستهای ضد آمریکایی گروه بریکس حمایت کند، مشمول 10 درصد تعرفه اضافی خواهد شد. هیچ استثنایی برای اجرای این سیاست وجود نخواهد داشت.»
ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید، شروع به تشدید سیاستهای تجاری کرد، از جمله اعمال تعرفه بر واردات از مکزیک و کانادا، افزایش تعرفه برای کالاهای چینی و همین اقدامات را بر واردات فولاد، آلومینیوم و خودرو نیز اعلام کرد. نقطه اوج این اقدامات در تاریخ دوم آوریل بود، زمانی که واشنگتن تعرفههای متقابل بر واردات اعمال کرد. نرخ پایه ده درصد بود، اما برای 57 کشور حتی بیشتر بود. با این حال، یک هفته بعد، افزایش تعرفهها متوقف شد و ایالات متحده مذاکره با بسیاری از شرکای تجاری خود را آغاز کرده و با آنها در این زمینه به توافقاتی رسید.
یک روز قبل خبرگزاری بلومبرگ با استناد به منابع خود گزارش داد که رهبران کشورهای عضو بریکس قصد دارند در پایان اجلاس ریودوژانیرو، بیانیهای منفی در مورد اقدامات اقتصادی قهرآمیز یکجانبه صادر کنند. مشخص شد که این مسئله به احتمال زیاد مربوط به تعرفههای اعمال شده توسط ترامپ است، اما پیشنویس بیانیه تهیه شده برای جلسه در برزیل به کشورهای خاص اشاره نمیکند.
کشورهای عضو بریکس تهدیدی برای غرب هستند
علاوه بر این، روزنامه آلمانی “بیلد” نوشته است که کشورهای غربی ابتکارات گروه بریکس را تلاشی برای بازسازی جهان و از بین بردن هژمونی خود میدانند.در این مقاله آمده است: “آنها میخواهند جهان را بازسازی کرده و غرب را تضعیف کنند.در این راستا، پیشنویس بیانیه پایانی اجلاس بریکس از نگرانی در مورد نقض قوانین سازمان تجارت جهانی صحبت میکند و به درخواست اصلاح صندوق بینالمللی پول اشاره دارد.”
به نوشته این نشریه، ابتکار ایجاد یک بانک توسعه جدید در سیستم بریکس نیز تهدیدی برای غرب محسوب میشود. این امر منجر به افزایش سرمایهگذاری در کشورهای در حال توسعه و کاهش هزینههای کشورهای شرکتکننده خواهد شد. بیلد نتیجهگیری کرد: “با اجرای این ابتکار، کشورهای بریکس به روشنی اعلام میکنند که مایلند عرصه جهانی را تحت کنترل خویش بگیرند.”
شب گذشته در پایان نشست سران کشورهای عضو بریکس در ریودوژانیرو، بیانیه مشترکی به تصویب رسید. شرکتکنندگان در این اجلاس حملات اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم کرده و همچنین تأیید کردند که نوار غزه باید توسط مقامات فلسطینی اداره شود. آنها همچنین حملات اخیر به خطوط راهآهن و پلهای ارتباطی در مناطق مختلف روسیه را محکوم و ابراز امیدواری کردند که تلاشهای مداوم برای حل و فصل اوضاع در اوکراین به توافق صلح منجر شود.
انتهای پیام/