به روایت عطف؛
به گزارش گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین سعید صلحمیرزایی در جمع تعدادی از طلاب جدید الورود با اشاره به وظایف طلبگی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب گفت: انتخاب و ماندن در مسیر طلبگی بسیار اهمیت دارد، بزرگانی داشتیم که به طلاب توصیه میکردند اگر روحیهای متناسب با طلبگی ندارند قبل از پیمودن این مسیر، کسوت و شغل دیگری را انتخاب کنند تا در سطوح بالاتر شاهد ریزش طلاب در حوزههای علمیه نباشیم.
تقوا به انسان تشخیص حق و باطل را میدهد
نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: دوران ورود به طلبگی، دوران خاصی است، در اینباره نیز توصیه شده موقع انتخابهای زندگی، تقوا را بیشتر رعایت کنیم، چرا که تقوا به انسان تشخیص حق و باطل را میدهد.
وی تصریح کرد: در سال 83 با جمعی از طلاب خدمت رهبر انقلاب رسیدیم و ایشان توصیههایی داشتند مبنی بر اینکه اگر کشور ما خیلی پیشرفت کند و به بالاترین سطح علم و تمدن برسیم، در این باره طلاب و دانشگاهیان باید کاری کنند که مردم جهان وقتی خواستند علمی را یاد بگیرند و به لبه دانش برسند زبان فارسی یاد بگیرند.
صلح میرزایی عنوان کرد: همانطور که مردم دنیا برای کسب برخی از علوم باید زبانهای انگلیسی و فرانسه را یاد بلد باشند، ایشان نیز چنین تاکیدی برای کسب علم و توسعه دانش در ایران داشتند و فرمودند اگر به بالاترین درجه تمدنی برسیم و همه عرصههای رفاه را تامین کنیم، ولی دینداری مردم را نتوانیم تامین کنیم شبیه وحشیهای آمریکایی میشویم.
وی بیان کرد: در آن دوران آمریکاییها به عراق رفته بودند و شکنجههای وحشیانهای با زندانیان ابوغریب داشتند؛ پس دانش به تنهایی کافی نیست و دین و تقوا اهمیت زیادی دارد و چه بسا، انسانی که خود را متمدن میداند، بدون تقوا، غرق در توحش شود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: نقش نهاد دین و ورودی آن بسیار مهم است، طلبه باید مدتی به کسب علم و دانش بپردازد و بعد عنصری بهدردبخور شود؛ طلبه باید علم را در کنار تقوا و بصیرت داشته باشد؛ همانطور که رهبری در اینباره تاکید دارند.
وی گفت: این سه عنصر باید در کنار یکدیگر باشد، وگرنه ممکن است مسیر طلبگی را تغییر دهد، طلبه باید علوم قرآنی و سایر مهارتهای دانشی را بداند و تمرین و ممارست زیادی داشته باشد.
صلح میرزایی افزود: رهبری در مورد بصیرت طلاب تاکید زیادی داشتهاند و فرمودند اگر بصیرت پیدا نکنیم، همانند رزمندهای است که در جابهجایی نیروهای خودی و دشمن، نتواند تشخیص درستی از دشمن داشته باشد و ممکن است در اشتباهی، خودیها را بزند.
وی بیان کرد: عالم هر چه سوادش بیشتر شود، اگر بصیرت و تقوا نداشته باشد، ضرر چنین عالمی بیشتر است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: انگیزه طلبگی نیز مهم است؛ طلبه باید بتواند خود را بسازد؛ باید بدانیم محیط طلبگی با همه پایین و بالا بهشت است و حوزه و محیط حجرهداری بهشت است.
وی تصریح کرد: جنس کار در طلبگی تفاوت دارد، انسانی که متقی است نمیتواند بهدردبخور نباشد؛ در طول تاریخ که دهها قرارداد ننگین استعماری وجود دارد، هنوز سندی نیست که عالم دینی آن را علیه ایران امضا کرده باشد، اما روشنفکرانی بودهاند که چنین قراردادهایی را امضا کردهاند.
صلح میرزایی افزود: مجتهد میتواند احکام را بیرون بکشد و اگر عادل و با تقوا باشد، میتواند بهدرد مردم بخورد.
اگر کشور سر پاست چون یک فارغ التحصیل نهاد دین پای کار پیشرفت کشور قرار دارد
وی خاطرنشان کرد: رهبری توصیه فرمودند نیاز به نهاد دین داریم کارش مردم را هدایت کند به فراخور پیشرفت در جامعه دینی پیشرفت معنوی هم اتفاق بیفتد حتی نهاد معنوی کاری کند یپشرفت کاری هم درست باشد اگر کشور سر پاست چون یک فارغ التحصیل نهادِ دین پای کار پیشرفت کشور قرار دارد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: رهبر انقلاب بهعنوان مرجعی عادل پای این نظام و کشور ایستادهاند، از این رو امام(ره) گفت پشتیبان ولایت فقیه باشید آسیبی به کشور نمیرسد.
وی گفت: رهبری دارد عرصه پیشرفت کشور را به بهترین شکل توسعه میدهد و با توصیههای رهبری صنعت موشکی و نظامی در سالهای اخیر جلو افتاد؛ در واقع یک متخصص حوزه علمیه با دانایی و تقوا و بصیرت باعث شد در زمینه علم هم پیشرفت کنیم.
صلح میرزایی افزود: رهبر انقلاب در 14 خرداد فرمودند اسرائیل برایشان نمیصرفد که مردم را با اسلحههای گران بکشد، از این رو صف غذا تشکیل میدهند و با سلاحهای ارزان آنان را به شهادت میرسانند؛ این امر به دلیل نبود دین و نبود تقواست که چنین جنایتی را مرتکب میشوند.
قدر فرصت طلبگی را در خدمت به دین و جامعه بدانیم
وی بیان کرد: نهاد دین بسیار مهم است و انتخاب حوزه علمیه برای تحصیل علم و دین هم اهمیت زیادی دارد؛ باید قدر فرصت طلبگی را در خدمت به دین و جامعه بدانیم؛ درست است جامعه به سایر اقشار نیز نیاز دارد، اما هر کس نمیتواند طلبه شود، چون جنس کار طلبگی با دیگر مشاغل فرق دارد و اقل آن این است که زندگی تجملاتی نداشته باشید.
نماینده مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: نمیتوان طلبه بود و زندگی توام با تجملات داشت و کار اقتصادی قوی انجام داد؛ باید زندگی در حد متوسط جامعه داشت و بسیاری در جامعه این حد از زندگی را دوست ندارند و علاقهای هم به طلبگی نشان نمیدهند.
وی اظهار داشت: جنس کار ما این است که از نظر مالی خیلی زندگی جذابی نمیتوانیم داشته باشیم، اما طلبگی سرشار از فرصتهای ارزشمندی در خدمت است که باید قدر دانسته شود.
طلبگی، بازنشستگی و خستگی ندارد
صلح میرزایی تصریح کرد: رهبر انقلاب پس از اینکه به جایگاه ولایت فقیه رسیدند در جمع علمای دین گفتند بسیار تلاش کردم رهبری بر عهده من قرار نگیرد، اما حالا پای آن میایستم و چنان شد که ایشان با همه دشواریها، پای رهبری جامعه ایستاد و به بهترین شکل به هدایت پرداخت.
وی ادامه داد: شما طلاب نیز از همین حالا پای کارِ طلبگی بایستید، طلبگی، شغل و کسوتی است که تا پایان عمر باید بروید و بازنشستگی و خستگی ندارد؛ اگر به زندگی رهبر انقلاب نگاه بیندازید، ایشان ساعات متوالی بیدار و مشغول به کار هستند و از 5 صبح کار خود را آغاز میکنند، همانگونه که امام خمینی(ره) نیز تا پایان عمر، دست از کار و تلاش و رهبری برنداشتند؛ برخی از علما نیز اینگونه هستند و در سنین بالا مشغول علم و دانش و تالیف هستند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: به توصیههایی که بزرگان در مورد طلبگی دارند توجه کنیم، رهبری نسبت به وظایف طلاب و روحانیون میفرمایند سه عامل علم و تهذیب و بصیرت لازمه کار طلبگی است؛ طلبه باید فعالیت اجتماعی و فرهنگی و سیاسی داشته باشد، حتی رهبری توصیه دارند که طلاب و روحانیون، خدمات اجتماعی نیز انجام دهند.
وی اظهار داشت: این بار سنگینی است که رهبر انقلاب به عنوان نائب امام زمان(ع) بر دوش ما گذاشتهاند و بدانید که بسیاری از علمای دین، با همین رویه، اوج گرفتند و عاقبت نیکی پیدا کردند؛ اگر در این مسیر به ولی عصر(عج) اتصال پیدا کنید، راه نیز هموار خواهد شد، چرا که دست شما را میگیرد.
صلح میرزایی عنوان کرد: توصیه داریم حتما کتابها و سخنان امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب را مطالعه بفرمایید؛ گاهی فقط یک جمله، مسیر را به بهترین شکل نشان میدهد و به واسطه نقش هدایتگری انسان را از گرفتاری نجات میدهد و در پایان نیز توصیه اصلی این است که مراقب باشید همه امور را برای امام زمان(عج) بگذارید و چشم انداز خود را خدمت به ولی عصر(عج) بدانید که موفقتر خواهید شد.
انتهای خبر/