به روایت عطف؛

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بنیاد فرهنگی هنری رودکی خبر از انتشار قطعاتی ویژه با عنوانِ «هشت سال و این روزها» داده است. خبری که با تیتری بلندپروازانه منتشر شده و به نظر می‌رسد که بزرگنمایی‌هایی در این باره شکل گرفته است.

به این تیتر دقت کنید: «”هشت سال و این روزها” صدایی از جان ایران / بنیاد رودکی، صدای موسیقی در زمان دفاع مقدس را زنده کرد»

در این تیتر بنیاد رودکی ادعا کرده که صدای موسیقی در زمان دفاع مقدس را زنده کرده است!!! این در حالی است که در انتهای همین خبر اشاره شده که آثارِ مدنظر بنیاد رودکی هنوز منتشر نشده و به زودی منتشر خواهد شد! شاید بهتر بود که مسئولان بنیاد رودکی صبر می‌کردند تا آثار را منتشر کنند و سپس چنین ادعای بزرگی را مطرح کنند.

 

همچنین هیچ اشاره‌ای نشده که این آثار آیا از نظر مالکیت، متعلق به بنیاد رودکی هستند یا خیر.

بنیاد رودکی شاید بتواند آثار اجرا شده توسط ارکستر سمفونیک تهران را منتشر کند، اما آیا اجازه‌ی انتشار آثارِ دیگر گروه‌ها را دارد؟ و اگر هم اجازه‌ی انتشار آنها را دارد، آیا عملی اخلاقی است که دسترنج آنها را به بخشی از فعالیتِ این بنیاد تبدیل کند.

بنیاد رودکی ادعا کرده که با نگاهی عمیق این آثار را انتخاب کرده است! همچنین مسئولان بنیاد رودکی این اقدام خود را تلاشی هنرمندانه توصیف کرده‌اند!

شاید بهتر این بود که مسئولان بنیاد رودکی، با فروتنی بیشتری کار خود را به جامعه ارائه می‌کردند. کاری که حاصل هنر و تعهد و تخصصِ هنرمندانِ بسیاری است و شاید ناجوانمردانه باشد که هنر آنان به نفع یک بنیاد و مدیرانش ثبت شود.

گویا مدیران بنیاد رودکی فراموش کرده‌اند که آثاری که آنها از آن دم می‌زنند، در روزگاری بسیار دور تولید شده و حاصل تخصص و تعهدِ هنرمندانی ارزشمند است. حالا انتخاب و انتشار آن آثار آن هم با بودجه و امکاناتِ دولتی چه تلاش هنرمندانه‌ای است!

در ادامه متن خبری که بنیاد رودکی منتشر کرده است را به طور کامل درج می‌کنیم:

این اجراها، برگرفته از موسیقی حماسی و ارزشمندی است که در دوران هشت سال دفاع مقدس تولید و توسط ارکستر سمفونیک تهران و دیگر گروه‌های هنری، در تالارها، موزه‌ها، پادگان‌ها و مکان‌های عملیاتی اجرا شده‌اند.

این اجراها که تاکنون برای عموم منتشر نشده، برای نخستین بار به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان، پژوهشگران، هنرمندان و عموم مردم قرار می‌گیرد. هدف از این اقدام، پاسداشت یاد و خاطره‌ سال‌های ایستادگی و مقاومت ملت ایران در برابر تجاوز رژیم بعث عراق، و نیز همدلی با دلاوری‌های این روزهای مردم ایران در مواجهه با تجاوز 12 روزه رژیم صهیونیستی به مرزهای میهن است.

موسیقی؛ زبان مشترک مقاومت و همدلی

این اجراها با نگاهی عمیق به نقش موسیقی به عنوان زبان مشترک همدلی، امید و ایستادگی در بحران و جنگ انتخاب شده‌اند. موسیقی‌هایی که در دل آتش و آوار، نوای اتحاد و تسکین روان رزمندگان بودند، امروز نیز می‌توانند پلی میان نسل‌ها برای درک بهتر مفاهیم فداکاری، میهن‌دوستی و پایداری باشند.
بسیاری از این قطعات در شرایطی سخت و با امکانات محدود، توسط هنرمندانی متعهد و دلسوز خلق و اجرا شده‌اند. آنان با تمام توان کوشیدند تا از طریق موسیقی، روحیه و انگیزه مردم را تقویت کنند.

میراثی زنده برای امروز

انتخاب عنوان “هشت سال و این روزها” از سوی بنیاد رودکی، تلاشی هنرمندانه برای پیوند دادن گذشته‌ مقاومت‌برانگیز ملت ایران با روزگار کنونی است؛ روزهایی که بار دیگر غرور و غیرت ایرانیان در برابر تجاوز و دشمنی به نمایش گذاشته شده است.
شنیدن این آثار همچنین فرصتی ارزشمند برای بازخوانی و بازشناسی نقش موسیقی در تاریخ مقاومت فرهنگی ایران به شمار می‌آید؛ نقشی که کمتر بدان پرداخته شده اما عمقی قابل توجه در خاطره جمعی ایرانیان دارد؛ صدایی که از دیروز برخاسته، اما برای امروز و فردا حرفی نو دارد.
بنیاد رودکی اعلام می‌دارد که این آثار، پس از مراحل نهایی فنی به‌صورت دیجیتال و رایگان در پایگاه اینترنتی این بنیاد در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *