به روایت عطف؛
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی در این رابطه نوشت، موشکی که امروز فرودگاه بن گوریون را هدف قرار داد، یک دستاورد فن آورانه قابل توجهی برای آنها محسوب شد و در عین حال ضعفهای سامانه پدافندی ما را هم بر ملا کرد.
حفرهای که موشک حوثیها در فرودگاه بین المللی اسرائیل به وجود آورد، یک دست آورد بزرگ برای حوثیها محسوب میشود، این دومین باری است که سامانه پدافندی اسرائیل در رهگیری موشکهای حوثیها شکست میخورد در حالی که در این اقدام از پشتیبانی و همراهی سامانه پدافندی تاد آمریکا هم بهرهمند است.
به اعتقاد رون بن یشای در حال حاضر رقابت اصلی، جنگ کسب دانش فنی و فن آوری است که بین اسرائیل و دشمنانش در حال انجام است و حاصل آن در حال حاضر در اختیار یمنیها قرار میگیرد.
ارزیابی محافل امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی آن است که امروز موشکهای یمنیها در تمامی نقاط این کشور پخش شدهاند و قبایل این کشور به شکل متحرکی اقدام به شلیک آن علیه اسرائیل میکنند، امری که رصد آن را توسط نهادهای مختلف دشوار کرده است زیرا شلیک از تمامی نقاط خاک یمن انجام میشود.
از دیدگاه مسئولین اسرائیلی یکی از دلایل ناتوانی تلآویو در مقابله با این ظرفیت یمنیها آن است که آنها مدتها عملیات خود را غیر متمرکز انجام میدهند که در سطح وسیعی از خاک یمن پخش شدهاند، ماموران و یگانهای شلیک بسیار پراکنده و مختلف هستند و با توجه به اینکه یمن از لحاظ زیر ساختهای کامپیوتری و اینترنت بسیار ضعیف است امکان جمع آوری اطلاعات از آنها هم بسیار ناچیز است، همین امر باعث شده است تا با وجود گذشت بیش از یک ماه و نیم از حملات ارتش آمریکا همچنان گذرگاه دریایی دریای سرخ و باب المندب در اختیار این گروه قرار دارد.
به نوشته این رسانه، یسرائیل کاتس وزیر جنگ اسرائیل امروز صبح بعد از وقوع حمله موشکی از یمن اعلام کرد، هر کی به ما حمله کند هفت برابر آن ضربه را متحمل خواهد شد.
اما اگر اسرائیل واقعا به دنبال عملی کردن این تهدید باشد با یک معضل پیچیده مواجه است، اول: هدف این واکنش چیست؟ آیا امکان تحقق آن وجود دارد.
دوم: اگر اسرائیل تصمیم به اقدام بگیرد چه نوع اقدامی را میخواهد انجام بدهد و اصولا چه نوع تهدیدی را قادر به انجام آن دارد؟
هدف اصلی و محوری هر نوع عملیات احتمالی اسرائیل در یمن زیان وارد کردن مادی و انسانی به توانمندیهای انصار الله برای شلیک موشک و ارسال حملات هواپیماهای بدون سرنشین به سوی اسرائیل است، علاوه بر آن باید این عملیات شامل حملات موشکی یا حملات دریایی شود تا میزان تهدیدها علیه عبور کشتیهای (اسرائیلی) از تنگه باب المندب به سوی مصر کاهش پیدا کند.
هدف دوم از اقدام احتمالی اسرائیل هم دریافت هزینه از ساختار حوثیها است، این کار باید از طریق ایجاد بازدارندگی در مقابل ادامه حملات آنها انجام شود.
هدف سوم هم ضربه زدن و ترور نمادهای این ساختار و زیر ساختهای غیر نظامی آن است به این امید که این اقدام بتواند باعث خشم مردمی و ایجاد هرج و مرج داخلی شود.
با این حال به اعتراف این تحلیلگر صهیونیست، اگر اسرائیل نتواند حداقل یکی از این اهداف را محقق کند، هرگز نخواهد توانست عملیاتی را که در فاصله دو هزار کیلومتری از مرزها انجام میدهد را توجیه نماید، چون این عملیات چه دریایی انجام شود و چه هوایی بسیار پیچیده و در عین حال بسیار هم از لحاظ مالی هزینه بر خواهد بود، چون به طور حتم نیازمند سوختگیری هواپیماها در هوا و تامین نیروی نجات و نیز عملیات اطلاعاتی وسیع و گسترده است.
نویسنده بعد از آن به مسئولین و سیاستگذاران صهیونیست نسبت به ظرفیتهای مقاومتی انصار الله هشدار داده و مینویسد: ائتلاف به رهبری عربستان قبلا جنگ وسیع و فراگیری را عیه حوثیها انجام و از زمین و هوا به آن حمله کرده بود، نیروی هوایی عربستان مجهز به جنگندههای اف 15 آمریکایی اهداف مختلف و متعددی را در صنعا و مناطق دیگر یمن به شکل مستمر بمباران میکردند، دهها هزار نفر از غیر نظامیان در این حملات آسیب دیدند که بسیاری از آنها زنان، کودکان و افراد مسن هستند، دهها هزار نفر هم از مردم به خاطر گرسنگی مردند، اما به ر غم بهای سنگینی که مردم پرداخت نمودند یمنیها تسلیم نشدند، آنها موفق شدند ائتلاف و عربستان سعودی را چه در جبهه نظامی و چه در جبهه سیاسی شکست دهند.
و در پایان هم نتیجه گیری میکند: اسرائیل برای بازدارندگی حوثیها و دیگر دشمنانش باید به دنبال راههای جدید و ابتکاری باشد.
انتهای پیام/