هیئت پارلمانی ایران وارد اندونزی شد

به روایت عطف؛

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی (PUIC) از فردا دوشنبه (22 اردیبهشت ماه) با موضوع “حکمرانی سالم و نهادهای قوی به عنوان ستون‌های تابآوری” به صورت رسمی در شهر جاکارتا کشور اندونزی آغاز به کار خواهد کرد و از روز گذشته نیز هیات های کشورهای مختلف وارد جاکارتا شدند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست روح‌الله متفکرآزاد(نماینده تبریز) و همراهی سارا فلاحی(نماینده ایلام)، سید یحیی سلیمانی(نماینده نیشابور) و محمدمهدی شهریاری(نماینده بجنورد) با هدف شرکت در نشست‌های رسمی و تخصصی اجلاس PUIC وارد جاکارتا پایتخت اندونزی شدند.

این اجلاس تا پنجشنبه 25 اردیبهشت ادامه خواهد داشت و اعضای هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران قرار است در کمیته‌های عمومی، سیاسی، فرهنگی، زنان و خانواده، کمیته دائمی فلسطین و همچنین کنفرانس زنان به ایراد سخنرانی بپردازند.

محمدباقرقالیباف نیز به همراه تعداد دیگری از نمایندگان سه‌شنبه(23 اردیبهشت ماه) به جاکارتا خواهد رفت و شرکت در اجلاس و دیدارهای دوجانبه، مهمترین برنامه‌های رئیس مجلس شورای اسلامی در این سفر خواهد بود.

اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی اهداف مختلفی را دنبال می‌کند که از جمله می‌توان به ترویج ارزش‌های اسلامی و معرفی اصول والای اسلام با تأکید بر جنبه‌های تمدنی آن، تحکیم اصل شورا و حمایت از مشورت و مشارکت در حکمرانی مطابق با شرایط داخلی کشورها، تقویت همکاری‌های پارلمانی و ایجاد چارچوب هماهنگ برای تبادل تجربه و تعامل میان مجالس کشورهای اسلامی، مقابله با چالش‌های مشترک و بررسی مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و مقابله با سلطه‌طلبی و اسلام‌هراسی اشاره کرد.

همچنین گسترش تعاملات بین‌المللی و همکاری با نهادهای پارلمانی و بین‌المللی برای پیشبرد اهداف مشترک، پاسداری از حقوق بشر و صلح و ترویج عدالت، حقوق بشر و صلح پایدار بر مبنای کرامت انسانی، عدم مداخله در امور داخلی کشورها و احترام کامل به حاکمیت ملی اعضا بر اساس منشور OIC و سازمان ملل از دیگر اهداف PUIC است.

اتحادیه PUIC به ابتکار جمهوری اسلامی ایران با هدف تقویت همکاری‌های پارلمانی جهان اسلام شکل گرفت. روند تأسیس آن از مارس 1995 آغاز شد، زمانی که ایران نخستین گردهمایی نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی را با حضور 16 کشور در حاشیه اجلاس بین‌المجالس جهانی در مادرید برگزار کرد.

در ادامه، نشست‌های مشابه جهانی در بخارست، استانبول، پکن و تهران با حضور گروه‌های کوچکتر از کشورهای اسلامی برگزار شد که طی آن‌ها ضرورت تأسیس یک نهاد پارلمانی اسلامی مستقل به بحث گذاشته شد. در آبان 1375 (نوامبر 1996)، کمیته برنامه‌ریزی با حضور 8 کشور در تهران تشکیل و پیش‌نویس اساسنامه به تصویب اولیه رسید.

پس از رایزنی‌های گسترده، نهایتاً در خرداد 1378 (ژوئن 1999)، کنفرانس تأسیسی PUIC در تهران با حضور نمایندگان 45 کشور اسلامی برگزار شد. این اجلاس تاریخی منجر به تصویب نهایی اساسنامه اتحادیه و تعیین تهران به عنوان مقر دائمی دبیرخانه شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *